Kategórie receptov
Špagety s tuňákovou omáčkou
Počet ingrediencií
13
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
88 g
Čas prípravy
25 minut
Bez lepku
Postup prípravy
- Pri príprave špagiet s tuniakovou omáčkou nechajte najskôr rozmraziť 100 g listového špenátu. Ošúpte cibuľu a 2 strúčiky cesnaku a nakrájajte na jemné kocky. Umyte 4 mäsité paradajky a nakrájajte na jemné plátky.
- V hrnci rozohrejte 1 polievkovú lyžicu oleja a poduste v ňom cibuľu a cesnak, až do sklovita. Nalejte 150 ml rybieho základu a 250 ml smotany a nechajte povariť. Roztlačte listový špenát a s paradajkami ho pridajte do omáčky. Pridajte soľ, korenie a 3 polievkové lyžice bazalky a nechajte odstáť 3 – 4 minúty. V prípade potreby pridajte trochu zahusťovadla.
- 400 g špagiet uvarte vo vriacej osolenej vode tak, aby sa nelepili.
- 300 g tuniaka nakrájajte na kocky 2 cm, pridajte do omáčky a asi 10 minút nechajte odstáť. Pridajte 1 pohár kapár a nechajte ich zohriať v omáčke. Špagety podávajte s tuniakovou omáčkou a 100 g strúhaného syra.
DŽIUGAS strúhaný 100 g, 12 mesiacov
100 g
Cibuľa voľná
40 g
Paradajky
320 g
Cesnak
4 g
Bazalka čerstvá
10 g
Olivový olej
15 g
Mleté čierne korenie
3 g
Smotana na šľahanie
250 g
Špenát zmrazený
100 g
Kukuričné cestoviny - špagety 500 g
400 g
Tuniak vo vlastnej šťave 200 g
300 g
Kapary vo slanokyselém náleve
50 g