Sicílska tvarohová torta
Postup prípravy
Múku (250 g polohrubej) preosejeme s kypriacim práškom (1/2 ČL), zmiesime s cukrom (60 g), tukom (85 g), štipkou soli a citrónovou kôrou. Vymastíme tortovú formu a dno vyložíme rozvaľkaným cestom tak, aby pokrylo aj boky. Tvaroh najprv rozmixujeme s cukrom (250 g) ponorným mixérom, pridáme ostatné ingrediencie (2 žítky, 100 g zrelých alebo kompótovaných broskýň 100 g kokosovej múčky) na plnku. Natrieme polovicou tvarohovej plnky, na to položíme polovice broskýň. Posypeme kokosovou múčkou (prípadne posekanými mandľami) a nakoniec ešte potrieme zvyškom plnky. Pečieme v stredne teplej rúre. Ešte teplú tortu potrieme roztopeným maslom a posypeme práškovým cukrom a ozdobíme broskyňami. Pečieme v rozohriatej rúre na 180 stupňoch asi 35 minút do zlatohneda, potom vypneme rúru, pootvoríme dvierka a tortu v nej necháme ešte aspoň 10 minút. Vyberieme, necháme vychladnúť a pred podávaním posypeme práškovým cukrom.
Vytlačiť recept (PDF)