Vegánske bezlepkové banánové muffiny
Postup prípravy
V miske premiešame suché prísady (1 hrnček ryžovej múky (hrnček s objemom 250 ml), 1 hrnček jemnej kokosovej múky, 1 zarovnaná ČL kypriaceho prášku, 1 zarovnaná ČL sódy bikarbóny, štipka soli, 1 vanilkový cukor). Potom do nich pridáme roztopený kokosový tuk (1/2 hrnčeka) anebo maslo, mandľové mlieko (1 hrnček) alebo mlieko, javorový sirup (1/2 hrnčeka) alebo med a rozpučené 2 prezreté banány, vymiešame mixérom cesto. Výsledná konzistencia cesta by mala byť ako láva, hustá ale tekutá. V prípade potreby pridáme ešte trochu mandľového mlieka.
Napokon vmiešame na kúsky nasekané datle (5 ks veľkých datlí) a hrsť posekaných vlašských orechov.
Zmes naplníme do muffinových košíčkov (alebo do muffinovej formy, ktorú ste zľahka vytreli kokosovým tukom) a pečieme na 180 stupňoch asi 20-25 minút.
Vytlačiť recept (PDF)