Kategórie receptov
Bezlepkové dvojfarebné labky
Počet ingrediencií
10
Počet porcií
30
Sacharidy na jednu porciu
14 g
Čas prípravy
30 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Rúru predhrejeme na 170 °C. Z múky (250 g), oboch cukrov, mletých mandlí, masla, žĺtka, citrónovej kôry a korenia vypracujeme cesto. Do jednej polovice pridáme kakao, do druhej 2 lyžice múky. Necháme cestá chvíľu odpočinúť. Formičky na medvedie labky starostlivo vymažeme tukom. Z cesta trháme kúsky a vtláčame ich do formičiek tak, aby po vyklopení boli labky pekne farebné. Pečieme asi 10 minút. Upečené labky necháme trochu vychladnúť a vyklopíme. Nebojte sa s formičkou poriadne udrieť o stôl či dosku, pokiaľ sú labky akurát vychladené, vydržia to a nerozpadnú sa. Hotové labky obaľujeme v práškovom cukre zmiešanom s vanilkovým.
Vytlačiť recept (PDF)
Bezlepková múka Nomix 1 kg
255 g
Cukor múčka
200 g
Vajcia
28 g
Maslo
150 g
Vanilkový cukor
40 g
Škorica mletá
0.5 g
Citrónová kôra
0.5 g
Prírodné kakao 100 g
1.5 g
Klinček celý
0.5 g