Kategórie receptov
Jamkové koláčiky s masťou
Počet ingrediencií
6
Počet porcií
20
Sacharidy na jednu porciu
8 g
Čas prípravy
30 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Cukor, múky, masť a preosiate kakao dobre prehnetieme a necháme odležať. Cesto sa dobre tvaruje teplé, nevychladené. Z cesta tvarujeme guľky, ktoré jemne stlačíme a do stredu vyhĺbime jamku – napr. druhým koncom varešky. Do jamky si môžete dať podľa vašej chuti oriešok, mandľu alebo džem. Obľúbená je žĺtková poleva vymiešaná z 1 žĺtka, 2 PL cukru krupice a pár kvapiek citrónovej šťavy. Koláčiky pečieme pomaly, skôr sušíme vo vlažnej rúre na 150 – 160 stupňov C asi 20 minút.
Vytlačiť recept (PDF)
Bezlepková múka Nomix 500 g
85 g
KAKAO TMAVÉ LIANA EXCLUSIVE 100 g
30 g
Sadlo
70 g
Cukor múčka
70 g
Kukuričná múka 1 kg
15 g