Kategórie receptov
Vianočné pečivo
Počet ingrediencií
9
Počet porcií
20
Sacharidy na jednu porciu
31 g
Čas prípravy
40 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Maslo s cukrom a vanilkovým cukrom miešame asi 10 minút v kuchynskom robote do peny. Pridáme 2 vajcia, 2 žĺtka a miešame ďalších 10 minút, kým sa nevytvorí hladká masa. Pridáme mleté drvené mandle a za rýchleho miešania aj múku tak, aby cesto bolo mäkké a suché. Potom ho zabalíme do pomúčenej kuchynskej fólie a necháme asi jednu hodinu postáť v chladničke. Vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 2 mm. Pomocou vykrajovačky povykrajujeme rovnaký počet plných tvarov koliesok a koliesok s vykrojeným srdiečkom alebo štvorčekom v strede. Pečivo pečieme 10-12 minút v rúre pri teplote 175°. Po upečení kolieska spojíme lekvárom, napr. jahodovým, a posypeme práškovým cukrom.
Vytlačiť recept (PDF)Bezgluténová múka PROMIX®-Beta 1000 g
500 g
Cukor múčka
20 g
Cukor kryštál
150 g
Vajcia
100 g
Žítok
56 g
Vanilkový cukor
10 g
Mandle jadrá
60 g
Jahodový džem 250 g
50 g