Kategórie receptov
Debrecínsky guláš
Počet ingrediencií
11
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
11 g
Čas prípravy
80 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Hovädzie mäso nakrájame na kocky, olúpanú cibuľu nadrobno, osmažíme na polovici oleja doružova, pridáme papriku, speníme, vložíme mäso, krátko osmažíme a podlejeme trochou vody. Potom mäso osolíme, okoreníme a pridáme pokrájané paradajky. Nádobu prikryjeme pokrievkou a mäso dusíme za občasného premiešania a prípadne dolievania vody domäkka. Mäso zahustíme zásmažkou pripravenou zo zvyšnej časti oleja a múky a dusíme domäkka. Mäkké mäso vyberieme do čistého kastróla a omáčku precedíme na mäso. Slaninu nakrájame na kocky, čiastočne roztavíme, osmažíme na nej olúpané a nakrájané párky na plátky, zmes zamiešame do guláša a povaríme.
Vytlačiť recept (PDF)
Bambini párky
40 g
Váhalova slanina
20 g
Cibuľa voľná
100 g
Paradajky
40 g
Pitná voda nesýtená
400 g
Olej repkový
60 g
Kukuričná múka 1 kg
40 g
Mleté čierne korenie
2 g
Paprika sladká mletá
6 g
Hovädzie predné
300 g