Kategórie receptov
Hráškový krém z Hrašky
Počet ingrediencií
8
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
7 g
Čas prípravy
45 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Na oleji orestujeme dozlatista nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme 1/2 treného cesnaku a krátko orestujeme.
Pridáme Hrašku a miešame dohladka, kým nie sú žiadne hrčky. Zalejeme horúcou vodou a bujónom (vývarom), osolíme a za stáleho miešania privedieme do varu. Potom oheň stlmíme a pomaly varíme 20 minút pod pokrievkou. Hraška je dobre uvarená, keď má lahodnú chuť a nie je cítiť po hrachu. Ku koncu varu pridáme majorán a druhú polovicu treného cesnaku. Podľa potreby osolíme. Ako vložku vkladáme na kocky nakrájanú a osmaženú žemľu alebo chlieb.
Vytlačiť recept (PDF)
Hraška na zahusťovanie 250 g
40 g
Cibuľa voľná
50 g
Cesnak
6 g
Pitná voda nesýtená
1500 g
Olej slnečnicový
15 g
Majoránka sušená
2 g
Zeleninový bujón
10 g