Kategórie receptov
Grilovaný losos s mangom
Počet ingrediencií
15
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
13 g
Čas prípravy
40 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Čerstvé mango nakrájame na 1 cm veľké kocky. Cibuľu (červenú) olúpeme a tiež nakrájame, tentoraz na tenká polkolieska. Čili papričky nakrájame na tenké kolieska. Cesnak nakrájame na veľmi jemné kúsky alebo prepasírujeme.
Na panvici rozohrejeme 2 lyžice oleja, pridáme cibuľu a cesnak a necháme orestovať. Pridáme čili a mango a opäť zľahka podusíme. Ďalej pridáme strúhaný zázvor, med a zalejeme 100 ml vývaru (voda + bujón). Podľa návodu uvaríme 250 g ryže a necháme odkvapkať. Filety z lososa jemne osolíme a trošku posypeme indickým korením. Dáme na grilovací rošt a z každej strany grilujeme cca 4 minúty. Filety nachystáme na taniere a zalejeme omáčkou z manga. Posypeme ešte jarnou cibuľkou. Ako prílohu dáme varenú ryžu.
Vytlačiť recept (PDF)
Cibuľa voľná
40 g
Cesnak
3 g
Citróny
20 g
Zázvor čerstvý
5 g
Paprika červená chilli
5 g
Cibuľka jarná
10 g
Mango
200 g
Olivový olej
20 g
Losos
600 g
Med včelí kvetový
10 g
Pitná voda nesýtená
100 g
Mleté čierne korenie
2 g
Provensálske byliny
2 g
Zeleninový bujón
10 g