Kategórie receptov
Pstruh na červenej repe
Počet ingrediencií
8
Počet porcií
2
Sacharidy na jednu porciu
15 g
Čas prípravy
35 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Pekáčik vytrieme cesnakom a vložíme polovičku masla nakrájaného na plátky. Posypeme polovicou nasekaného kôpru a navrch vložíme osolené pstruhy. Podlejeme vínom a zakryté vložíme do rúry. Pečieme na 180 °C 15 minút. Medzitým nakrájame repu na malé kocky a na oleji orestujeme za občasného miešania 15 minút, osolíme. Rybu vyberieme z pekáčika a udržujeme v teple. Výpek zlejeme do kastrólika a zredukujeme na ⅓. Odstavíme z ohňa, pridáme zvyšok masla a kôpru a metličkou prešľaháme. Na tanier dáme repu, vložíme pstruha a prelejeme šťavou. Podávame so zemiakmi.
Vytlačiť recept (PDF)
Červená repa
250 g
Cesnak
3 g
Kôpor
5 g
Pstruh dúhový pitvaní s hlavou
500 g
Olivový olej
10 g
Maslo
50 g
Chardonnay neskorý zber víno polosuché biele
250 g