Kategórie receptov
Šalát z grilovanej zeleniny
Počet ingrediencií
13
Počet porcií
6
Sacharidy na jednu porciu
14 g
Čas prípravy
30 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Papriku, cuketu, baklažán a jarnú cibuľku poriadne umyjeme. Papriku nakrájame na väčšie kúsky, cukete a baklažánu odrežeme konce a nakrájame na asi 1 cm hrubé kolieska a cibuľku prekrojíme napoly. Všetku nakrájanú zeleninu poukladáme na dobre rozohriaty gril alebo grilovaciu panvicu a grilujeme domäkka. Zeleninu vyberieme, necháme trochu vychladnúť, nakrájame na menšie kúsky a dáme ju do misky s pokrievkou. Pridáme scedené olivy, syr, korenie, pokvapkáme olivovým olejom a poriadne premiešame. Necháme niekoľko minút odstáť. Pridáme pikantný ajvar a posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou. Šalát dobre premiešame a ihneď podávame.
Vytlačiť recept (PDF)
Blaník cotagge 150 g
250 g
Cuketa
400 g
Baklažán
400 g
Paprika červená
200 g
Paprika zelená
200 g
Cesnak
3 g
Cibuľka jarná
150 g
Olivový olej
50 g
Olivy zelené
150 g
Mleté čierne korenie
2 g
Petržlenová vňať
3 g
Provensálske byliny
4 g