Kategórie receptov
Tekvicové lievance bez lepku
Počet ingrediencií
9
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
34 g
Čas prípravy
40 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Tekvicu hokkaido ošúpeme, prekrojíme na polovicu, vydlabeme jadierka a nakrájame na malé kocky. Dáme do hrnca (najlepšie parného), zalejeme vodou a necháme variť úplne domäkka (v parnom hrnci to trvá približne 15 minút). Uvarenú tekvicu scedíme a v mixéri rozmixujeme na hladké pyré. Do misy si odoberieme 200 g pyré, pridáme bezlepkovú múku, 2 vajcia, sódu bikarbónu, škoricu, med a vodu. Rozmiešame na hladké vláčne cesto, potom necháme chvíľu postáť. Lievance pečieme na panvici na rozpálenom (kokosovom) oleji. Hotové polejeme javorovým sirupom a posypeme vlašskými orechami.
Vytlačiť recept (PDF)Bezgluténová múka PROMIX®-PK špeciál 1000 g
100 g
Tekvica Hokkaido
450 g
Vlašské orechy jadrá
50 g
Med včelí kvetový
12 g
Pitná voda nesýtená
150 g
Olej slnečnicový
10 g
Vajcia
100 g
Škorica mletá
3 g