Bezlepková domáca Marlenka
Postup prípravy
Obe medové cestá spolu premiesime na jemne pomúčenej doske. Cesto rozdelíme na 2 rovnaké časti a každú vyvaľkáme na asi 3 mm. Pláty cesta pečieme na 160 stupňoch asi 12 minút. Necháme vychladnút. Na plnku uvaríme z pudingov, 600 ml mlieka a 4 PL cukru hustý puding (ako podľa návodu) a necháme ho úplne vychladnúť. Zmäknuté maslo vyšľaháme do krémova a po troche primiešavame vychladnutý puding, až kým nám vznikne hladký krém. Do krému vmiešame rum (pol deci). Upečené pláty cesta rozdelíme na rovnaké polovice, zarovnáme kraje a rozmrvené odrezky odložíme. Na pláíty cesta nanášame plnku a prekladáme ich ďalším plátom. Povrch a boky koláča potrieme zvyšným krémm a na krém nanesieme omrvinky cesta zmiešané s nasekanými orechami. Ozdobíme polovičkami orechov.
Vytlačiť recept (PDF)