Kategórie receptov
Plzenský guláš
Počet ingrediencií
15
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
12 g
Čas prípravy
80 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Opláchnuté mäso nakrájame na kocky. Cibuľu nakrájame nadrobno, osmažíme, vložíme mäso a za stáleho miešania osmažíme. Potom pridáme mletú papriku a znovu osmažíme. Pridáme soľ, paradajkový pretlak, čierne korenie, rascu, mierne podlejeme vodou a dusíme pod pokrievkou za občasného premiešania. Keď je mäso čiastočne mäkké, vydusíme šťavu, zaprášime múkou, za stáleho miešania ju mierne osmažíme a podlejeme teplou vodou. Pridáme cesnak, majorán, pivo a mäso zvoľna dusíme za občasného premiešania takmer domäkka. Dosolíme, na zvyšku oleja osmažíme párok, ktorým guláš ozdobíme spolu s natvrdo uvareným vajcom.
Vytlačiť recept (PDF)
Paradajkový pretlak 200 g
20 g
Bezlepkový ležiak 0,5 l
60 g
Cibuľa voľná
240 g
Cesnak
5 g
Pitná voda nesýtená
360 g
Olej repkový
80 g
Vajcia
50 g
Kukuričná múka 1 kg
12 g
Mleté čierne korenie
4 g
Rasca
4 g
Majoránka sušená
4 g
Paprika sladká mletá
8 g
Hovädzie predné
300 g
Jedlá soľ
10 g